Cookies, které si zamilujete

Cookies nejsou v Čechách zrovna tradiční, ale s tímhle receptem je povýšíte nad úplně všechny obyčejné sušenky. Zkrátka křehké a křupavé cookies plné čokolády, které si rozhodně musíte zamilovat. A nejen vy! :)

Recept na čokoládové cookies je původně od mojí oblíbené kuchařky Nigelly Lawson.
Ta navíc říká, že není nic lepšího, než když u vás návštěva otevře dveře a přivítá ji vůně čerstvě upečených cookies.
A já ji musím dát za pravdu- nejen, že cookies báječně voní a chutnají prostě božsky, ale jsou i super rychlé!

Co budete na cookies potřebovat:
150 g hladké mouky
100 g másla
150 g hnědého cukru
vanilkový cukr nebo aroma
1 vejce
kakao
200 g tmavé čokolády nastrouhané nadrobno
prášek do pečiva

Utřete změklé máslo s cukrem a vanilkou. Přimíchejte mouku, kakao, vejce a prášek do pečiva. Vymíchejte těsto, které menší lžičkou vykrajujte na plech potažený pečícím papírem. Cookies můžete ještě navíc posypat zbytkem čokolády.

Připravené cookies dejte na 12 minut do trouby. Poté je vytáhněte a nechte na plechu vychladnout. Měkké cookies tak ještě trochu ztvrdnou, ale uvnitř zůstanou krásně vláčné. A ta intenzivní čokoládová chuť!

 
P.S. Přidávám fotku přímo od Nigelly - moje cookies zmizely dříve, než jsem je stačila vyfotit.

1 komentář:

  1. Při jaké teplotě, prosím??? Pekla jsem 3x cookies podle jiných receptů, byly také skvělé, ale 3x jiné a poprvé dělané byly nejpovedenější (pečené 15 minut při 180°C). Podruhé (stejným postupem) se z nich utvořily během pečení velké placky (byť velmi chutné) a potřetí to byly sice kopečky, ale s jakýmsi lehce rozpuštěným okrajem, který se spálil. Bože, kde je zakopaný pes? Jak to, že jsou takové rozdíly při zcela totožném postupu? Jestli tomu nějakým způsobem přijdu na kloub, budu opravdu v moc dobré náladě...

    OdpovědětVymazat